Op zoek naar ruimte?

Ben jij op zoek naar woon- of werkruimte? Oranje Steengoed heeft een dagelijks wisselend aanbod van uiteenlopende ruimten waar gewoond en gewerkt kan worden. Wij hebben een eigen storingsdienst met 24/7 bereikbaarheid. Door panden in gebruik te geven voorkomen we de nadelige gevolgen van leegstand en kunnen we jou aan betaalbare ruimte helpen. Wij verwachten een actieve houding en komen graag in contact met degene die net een stapje extra willen doen.

We beschikken over een groot aantal (potentiële) kandidaten waardoor nieuwe panden/ruimten niet altijd gepubliceerd worden. 

Wij bieden ruimten aan via verschillende contractvormen. Meer informatie over deze contractvormen lees je op deze pagina. 

Woon- en werkruimte o.b.v. bruikleen (antikraak)

Spreekt flexibel wonen en/ of ondernemen  tegen lage kosten jou aan? Dan is antikraak wellicht iets voor jou. Bij woon- en werkruimte via antikraak is er sprake van een bruikleen overeenkomst. Je betaalt iedere maand een bedrag aan servicekosten. De prijzen variëren van €100 - €300 per maand. Groot voordeel is dat je voor weinig geld vaak over de mooiste plekken kan beschikken. Flexibiliteit is bij deze contractvorm van groot belang er geldt een wederzijds opzegtermijn van 28 dagen, zorg er dan ook voor dat je altijd een back-up adres hebt. Het lukt ons niet altijd je meteen weer van een nieuwe ruimte te voorzien indien een pand ophoudt, vanzelfsprekend krijg je voorrang als je een goede bewoner of ondernemer bent geweest. Om in aanmerking te komen voor een ruimte dien je aan een aantal vereisten te voldoen.


Tijdelijke verhuur

Heb jij behoefte aan meer zekerheid dan is tijdelijke huur wellicht een optie voor je. Wij hebben regelmatig panden in beheer die te koop staan of op de nominatie om te slopen. Denk hierbij aan herstructureringsprojecten van bijvoorbeeld woningcorporaties of zorginstellingen. Het is van groot belang de leefbaarheid in deze projecten/ omgeving te waarborgen en de panden nog een functie te geven in deze fase. Wij verwachten van onze bewoners dan ook een actieve houding zodat ze ook wat toe kunnen voegen aan de leefbaarheid.

Het is tijdelijk maar biedt meer zekerheid dan antikraak. Met een tijdelijk huurcontract heb je de zekerheid dat je een half jaar kunt huren. Het aanvragen van huursubsidie behoort hier ook tot de mogelijkheden, vereiste is dat het een zelfstandige woning betreft. Wij hebben bij deze contractvorm een opzegtermijn van 3 maanden, jij kunt na een half jaar per maand opzeggen. Om in aanmerking te komen voor een tijdelijke huurwoning gelden aanvullende eisen zo dien je een IB60 formulier aan te vragen. Verdere vereisten staan vermeld in de advertentie van het aanbod.

Vereisten

Om  in aanmerking te komen voor een ruimte hebben wij een aantal vereisten;

Je dient 18+ te zijn;
Geen huisdieren;
Regelmatige inkomsten;
Je dient verzekerd te zijn:
Woonruimte: geen inwonende minderjarige kinderen, WA en inboedelverzekering
Werkruimte: inboedelverzekering en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Roken is niet toegestaan;
Geen strafrechtelijk verleden;
Verlening te geven aan onze pandcontroles, waarbij alle ruimten geïnspecteerd worden. De ruimten dienen er dan ook ten alle tijden netjes en verzorgd eruit te zien.

Werkwijze

Wij werken met een snelle, strenge en uitgebreide selectieprocedure. Vul daarom je gegevens via het inschrijfformulier zo volledig mogelijk in. Is de inschrijving compleet dan volgt er een intake waarbij we nog enkele persoons en financiële gegevens nalopen. Een verhuurder verklaring en IB60 formulier kunnen hier onderdeel van zijn.

Bij ons woon of werk je goedkoop, wij verwachten een actieve en verantwoordelijke houding. Oranje Steengoed kijkt naar je achtergrond en maakt daarna een keuze of je past bij het object. Word je uitgenodigd dan mag je de ruimte  komen bekijken tijdens een bezichtiging. Na deze bezichtiging hoor je dan ook meteen of je de ruimte krijgt toegewezen. Accepteer je de ruimte, dan word ter plaatste de overeenkomst getekend en krijg je de sleutel van je ruimte. Je dient dan ook meteen de eerste maand en borg te voldoen.

Erkend leerbedrijf Keurmerk leegstandbeheer Vereniging Leegstandsbeheer Nederland Gecertificeerd door SKW